0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Zone Contourpedic


Denna produkt har utgått ur sortimentet och kan inte beställas.

Zone Wool är morgondagens teknik kombinerad med traditionell sadelpadd, tack vare sitt mellanlager av Zoombang. Zone tillverkas i Classic Equines anläggning i Texas, proudly Made in USA.
NEOPREN
Närmast hästen ligger ett lager neopren som blir en del av de stötupptagande funktionerna i paden. Neoprenen är även mycket enkelt att hålla ren och fräsch. All neopren som används av Classic Equine är en ren "ny" neopren vilket betyder att den inte innehåller främmande skadliga partiklar som återvunnen neopren kan göra.
ZOOMBANG
Zoombang är en polym som utan att påverkas av ålder eller väder är mjuk och följsam fram tills den utsätts för tryck eller slag, då stelnar den exakt så mycket den behöver för att ta hand om kraften och distribuera ut den över en större yta. Så fort trycket försvinner återgå den till att vara mjuk och följsam. Zoombang används även i skyddsutrustning inom hockey, racing, amerikansk fotboll, polis och säkerhetsföretag samt mycket mer. Lagret av Zoombang är självklart ventilerat och tillsammans med den ortopediska filten får du en pad som håller din häst så sval som bara möjligt.
FILT
På toppen ligger ett tunt lager slitstark filt. Filten är försedd med slitytor i läder vid manke och stigbyglar/sadelgjord.
MÅTT/SPECIFIKATION
Zone Contourpedic passar som den är eller tillsamans med en showfilt över.

Paden består av två halvor som sitter ihop med slitstarkt läder längs med ryggraden. Vid manken är den utskuren för att ge en tryckfrihet och ligga kvar där du lägger den